Executam denisipari puturi utilizand echipamente de foarte buna calitate, la cele mai avantajoase preturi, astfel incat sa putem mentine toti clientii multumiti. Dupa fiecare proiect de forare oferim tuturor clientilor nostri indicatiile de care au nevoie pentru a evita colmatarea puturilor, insa de cele mai multe ori aceste instructiuni sunt omise, caz in care va fi nevoie ca putul sa fie denisipat.
Denisiparea este operatia care poate curata filtrele astfel incat apa sa curga exact asa cum trebuie. Definitia aceasta este facuta pentru absolut toata lumea si poate fi inteleasa cu usurinta. cand este vorba de operatiuni care implica denisiparea, in mod natural este vorba despre scoaterea nisipului din put. In general, denisiparea se intampla doar la foraje. Numele sau este generic iar scopul sau este acela de a elimina particulele mai mici din foraj, care pot sa impiedice filtrele naturale, curate si permeabile,
Atunci cand putul este colmatat, apa din el nu mai este la fel de curata pe cat si-ar dori utilizatorii ceea ce inseamna ca riscul ca aceasta apa sa devina nociva pentru utilizatori este foarte mare.
In momentul denisiparii apare peremabilitatea. In mod normal, filtrul pe care echipa de foraje l-a montat devine permeabil si apa va putea sa treaca prin el mult mai usor. Pierderile sunt reduse deoarece sunt folosite toate suprafetele filtrului. De asemenea, apa va ajunge intr-o zona mai mare si forajul va ajunge sa aiba o raza de actiune mai mare. De asemenea, putirle care sunt corect denisipate vor avea o crestere imediata a debitelor. Cu cat procesul de denisipare este mai puternic, cu atat sansele de a sesiza mai bine efectele sunt imbunatatite.
Denisiparea se va face in general utilizand o pompa care functioneaza cu aer comprimat. Fiecare persoana care a avut de a face cu intretinerea puturilor si forajelor cunosc toate aceste informatii. Este indicat sa fie chemata o persoana care se pricepe si sa nu incerce singur utilizatorul acasa pentru ca intrerinterea forajelor este foarte diferita de cea a altor instalatii.
In cazul forajelor hidraulice cu circulatie inversa sau directa, pentru inceput se vor spala straturile acvifere. Ulterior, se va face si decontaminarea grosiera. In esenta, decolmatarea este cea care elimina cele mai importante cauze care vor duce la blocarea puturilor forate. Fluidele pentru foraj, in momentul saparii putului sunt cele care vor forma un fel de pasta, similar unui strat care mareste impermeabilitatea zonei existente intre gaura si apa.
Denisiparea facuta inainte de decolmatare va mari doar impermeabilitatea. Forajele care au o astfel de problema nu primesc suficient de multa apa din stratul acvifer. Prin urmare se va trece la denisipare, fara sa aiba loc decolmatarea sau spalarea, de unde rezulta ca nu se va elimina cauza ci se va mentine functionarea gresita a putului.
Introducerea margaritatului in coloana filtranta fara sa aiba loc decolmatarea este cu siguranta o eroare. Tot ce vei face va fi sa sporesti efectul de imbacsire a putului si cu siguranta nu asta iti doresti asa ca cel mai bine ar fi sa apelezi la noi, ca specialisti.
Puturi Apa .RO
0764.837.400
contact@puturiapa.ro
www.puturiapa.ro